Piyasalar

SAMANLIK’DA İNEK BULMAK İLE…?

Punto:

Günlerdir bir fotoğraf üzerinden Semra Güzel denen etekli bir teröristin, samanlıkta iğne değil, inek bulmuş gibi heyecanla ve hezeyanla terörizmin siyasi uzantısı olduğunu ispatlamaya çalışıyoruz.

Şayet bu kadının milletvekili seçilinceye kadar, terörle iltisakını tespit edememiş, delillendirememiş ve seçilmesine engel olamamışsak bu istihbarati bir zaafiyettir.

Şayet ve bizce oy verenlercede, oylarına ihtiyacı olanlarcada ve bu teröristlerin hakkını yargıda teslim etmesi gerekenlercede HDPKK'ın terörle iltisakını bir fotoğraf üzerinden ortaya koymak, kapatma davasına malesef delil bulmak değil,

Bilakis; Farklı teör örgütleri ile liderleri ile , tetikçileri ile geçmişte fotoğraf veren emsal nitelikte yüzlerce fotoğraf ortaya dökülür ki, bundan dolayı terörle ve teröristle mücadeleyi sulandırır, içini boşaltır, basitleştirir ve HDPKK'ya meşruiyet bile kazandırabilir.

Şu bir gerçekki, Terörle mücadeleyi Hukuk ve Demokrasi açısından sağlam temellere ve delillere dayandıramazsak, belki sembolik bazı teröriste mukabele etsekte, terörle mücadele edemeyiz.

1990 'dan sonrası hemen hemen bütün milli güvenlik kurullarında PKK'ın yıkıcı ve bölücü faliyetleri kırmızı kitapta yer almasına rağmen, teröristle ve terörle mücadele kanunlarını kıldan ince kılıçtan keskin nitelikte çıkarıp ve uygulayamadıktan sonra,

Milli Güvenlik Kurulu kararlarında terör örgütü olarak nitelendirilen etnik ve paralel terör örgütlerini ve onların siyasi uzantılarını, siyasi ayaklarını düz ovada siyasete devet edip sonra sağlam hukuki,demokratik temel dayanaklardan uzak basit sembollerle teöristliklerini ispat etmeye kalkmak ile terörle mücadele edilemez.Siyaseten edilemediğide aşikardır.

1989 yılında Halkın Emek Partisi'nin (HEP) kurulmasıyla başlayan siyasi iltisak ve ayakçılık süreci sonrasında, ÖZEP, ÖZDEP, DEP, HADEP, DEHAP ve DTP ile devam edip günümüzdede HDP olarak yaklaşık 33 yıldır PKK'nın siyasi ayaklığını yapan , 

Ve 1991 yılında SHP ile seçim ittifakı yaparak meclise giren Ahmet TÜRK, Sırrı Sakık gibi töröristlere , her kurdukları parti defalarca kapanmasına rağmen defalarca milletvekili olma, belediye başkanı olma fırsatı verecek kanuni zaafiyetler ile fotoğraf üzerinden ne terörle nede siyaseten mücadele olmaz..

1994 yılında DEP'in kapatılmasından sonra, kurulan HADEP'ile ilk girdikleri seçimde 1 milyon 171 bin 623, 1999 yılındaki milletvekili genel seçimlerinde 1 milyon 482 bin 196 oy aldı. 1999 yılındaki yerel seçimlerinde 37 belediye başkanlığı kazandılar, ve son girdikleri 2018 seçimlerinde 5.772.068 oy 67 milletvekili ve 2019 da 70 belediye kazanmışlar.

Demekki terörle ve siyasi ayağı teröristler ile yıllardır mücadele bir yerlerde bi şekilde eksik bırakılmış ve her geçen yıl ve seçimde büyüyerek,büyüterek ülkeninde ve milletinde Türkünde , Kürdünde başına bela etmişiz..

Velhasıl; Türkiye”de Kürt sorunu yoktur.Bölücülük ve İhanet sorunu vardır.Yıldırdır ödenen kanın canın bedeli.Türk”e Kürd”e karşı suç işleyen dönme ve devşirmelerdir.Bölücülük meselesini Kürt meselesi olarak nitelendirenlerde bölücünün ta kendisidir. Kanuni düzenlemeler ile cezaları kesilmelidir.

Uluslararası terörize örgüt niteliğinde ki HDP Siyasal Kürt Partisi değil. Dahili ve Harici ihanetin taşeronudur.HDP ye sıyasal parti gözüyle bakanlar millet vicdanında haindir.İhanetle yargılanmalıdır.

Siyasi partiler yaşası değiştirilip,her nevi terör örgütlerine iltisaklı örgüt artıklarına Devletin bütün kapıları kapanmalı,bırakın hüküm giymesini,haklarında törör davası açılanlar devletten ve siyasetten el çektirilmelidir.

Terörle ve Teröristle iltisakı kendilerincede inkar edilmeyen, sağır sultanca bile malum olan HDPKK ile fotoğraflar ile siyasi mücadele değil, terör mücadelesi yapılmalıdır.

PKK'ın siyasi ayağı partilerin yıllardır değişik isimler ile artarak oy almasının sosyolojik,ekonomik,kültürel,eğitim,psikolojik bir çok temelde bilimsel açıdan analiz edilip,

Oy veren kesimin, oy verme nedenleri sağlıklı tahlil edilip, Açılım Politikasının tekerrüründen uzak, siyaseten oy alma endişesi asla taşımadan, bünyesinde MHP'nin BBP'nin , mütedeyin kanaat önderlerinin yer alacağı ve Milli Mütabakat Projesi ile her nevi sorun ve çözümlerin hukuken ve demokratik temellerle yapılandırılacağı yeni bir sayfanın açılması artık bir zaruriyettir.

Terörle Mücadelede bu fotoğraf ritüelini , sağlam hukuki temellere dayandırmadan, kim ortaya attı ise malesef kaş yaparken göz çıkarmaktadır, bir nevi siyaseten kendi bindiği dalıda kesmektedir.
Devlet her vatandaşının terörle ve teröristle iltisakını, bağını ispat etmek ve delillendirmekte fetö vari fotoğraflar,kasetler üzerinden değil, bir tuşla kamuoyuna ve adalete  şerecesini dökebilmelidir.

Bataklığı kurutmadan, sadece bataklığa düşenle, saplananla, bataklıktan beslenenle mücadele etmekle, terörle mücadele olmaz vesselam...

selam saygı dua
Ahmet Gökhan Yazıcı