Piyasalar

GELENEKSEL ATLI SPORLAR CAMİASINA DUYURULUR...

  • 64
Punto:

 

Binlerce yıllık kadim dostlarımız olan atları sahiplenen hatta benimseyen, ömrü boyunca da hizmet etmiş olan Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu'nun kıymetli üyeleri ve bu Geleneksel Atlı Sporlarımıza gönül veren tüm Türk dünyası, bugün sizlerle gelecek ile ilgili almış olduğumuz önemli bir kararı paylaşmak istiyorum. 

Öncelikle kendimi sizlere tanıtayım aslında bir çoğunuz beni tanıyorsunuz. Çünkü kimileri ile ATLI CİRİT sahasının çizgilerini çizerken, kimileri ile maç esnasında cirit sopası toplarken, kimileri ile at üstünde kıran kırana cirit oynarken tanıştık. Kimileri ile ATLI OKÇULUK için mücadele eden yiğitlerin putalarını taşırken tanıştık. Kimileri ile RAHVAN dediğimiz atlarımızın kudretli yarışlarını izlerken tanıştık. Hatta kimileri ile de ATLI KIZAK yarışmalarında mücadele ederken tanıştık. Yani içinizden birisiyim. Atamın kulağıma ezan eşliğinde söylediği şekliyle de ben Uğur KARCIOĞLU'yum. 

Ben atalarımızdan kalan mirasımıza çocukluk yaşımdan itibaren sizlerle tanıştığım yerlerde yani bizzat sahalarda var olarak hizmet ettim. Sonrasında ise hem akademik hemde bilimsel çalışmalarımla bu sporlarımızın gelişmesi için emek verdim. Kitap yazdım, makale yazdım, bildiri sundum, seminer verdim, belgeseller çektim. Çok şükür ki bunları da gönül rahatlığıyla yaptım. Şimdi ise sizin gibi kıymetli camiamızın da layık gördüğü üzere ve Dünya Etnospor Konfederasyonu çerçevesinde, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu öncülüğünde 2024 yılı içerisinde yapılacak olan Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu Başkanlığına adayım. 

Ülkemizde büyük gayretlerle ve paha biçilemez emeklerle yürütülmeye çalışılan atlı sporlarımızın görünen sorunlarını çözmek ve layık oldukları konuma getirebilmek için ata sporlarımızın içerisinden gelen, bu sporlarımızın derdini derdi bilen sevincini ise sevinci bilen tüm camia içerisinde sevilen ve sayılan ekibimle hizmet etmeye hazır olacağımız dan zerre şüphemiz olmasın. Çünkü bizlerin amacı Dadaşlar diyarı Erzurum'dan Efeler diyarı Uşak'a, Dede Korkut'un memleketi Bayburt'tan, Terzi Baba'nın diyarı Erzincan'a, Osmanlı'nın tohumlarının atıldığı Bursa'dan, Serdarlar şehri Malatya'ya Kafkaslara açılan kapımız Kars'tan Anadolu'nun başkenti Ankara'ya, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş temellerinin atıldığı Sivas'tan Yeşilliğin şehri Balıkesir'e, Saruhan Sancağı olan Manisa'dan, Sanayi ve ticaretin öncüsü Kocaeli'ye kadar yeter ki hepimiz bir olalım diri olalım. 

Ecdadımızdan aldığımız sporlarımızı evlatlarımıza layıkıyla aktaralım. Çocuklarımızı ekran başından alıp akranları ile vakit geçirebilecekleri atlı sporlarımıza yönlendirelim. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi kültürel değerlerimiz ile yetiştirelim. Şimdiden hepinize teşekkür eder, saygılar sunarım.

Tarihçi ve Araştırmacı

Dr. Uğur KARCIOĞLU